Un veteran de război și-a recăpătat vederea la 102 ani


,

Cel mai în vârstă veteran de război din Alba, Ioan Loghin din comuna Fărău, a fost operat cu succes la ochi la vârsta de 102 ani.

De peste 2 ani de zile, pe Ioan Loghin din Fărău (Alba) l-a lăsat vederea și nu mai putea merge prin gospodărie decât sprjinit de cârje și însoțit. În luna august, fiii veteranului și-au ținut promisiunea făcută la aniversarea zilei de naștere a tatălui lor și l-au dus la doctor la Alba Iulia, pentru investigații de specialitate.

Intervenția chirurgicală propriu-zisă a durat trei minute și a presupus înlocuirea cristalinului, fiind unul dintre cei mai în vârstă pacienți din Români care a suferit o astfel de intervenție. Potrivit familiei, Ioan Loghin nu a avut dureri după operație, iar intervenția a reușit și acum vede atât din apropiere, cât și la distanță.

La cei 102 ani, Moșu Loghin îşi trăieşte bătrâneţile în comuna Fărău și este unul dintre ultimii veterani de război, rămași în viață, din judeţul Alba. Povestea lui bătrânului este una tulburătoare. Rănit grav pe front, trăieşte de 75 de ani cu schijele războiului în el.

Moşu’ Loghin e un om mărunţel, foarte călit de viaţă şi împăcat cu toate. A avut zece copii. Nouă dintre ei îi trăiesc, fiind stabiliţi în ţară şi străinătate. E tare mândru de toţi. Are o fată în satul vecin, în Sânbenedic, care vine zilnic, le face de mâncare părinţilor şi îi îngrijeşte. (Adevarul)

Foto: Cercul Militar Alba

Scroll to Top