Exporturile Republicii Moldova în România au atins un vârf istoric


,

Anul curent marchează un moment semnificativ pentru Moldova în ceea ce privește comerțul internațional, cu înregistrarea a două recorduri absolute, constată economistul Veaceslav Ioniță.

Potrivit lui, Moldova a atins un vârf istoric în ceea ce privește exporturile către România, ajungând la 1,3 miliarde USD în valoare anuală, conform datelor disponibile până în luna august. Acesta reprezintă cel de-al șaselea an consecutiv în care Moldova înregistrează recorduri absolute de exporturi către o singură țară. Tendințele indică o creștere clară pentru următoarele luni, consolidând relațiile comerciale strânse dintre cele două țări.

Pe de altă parte, exporturile Moldovei către Rusia au atins un minim istoric, înregistrând o valoare anuală de doar 144 milioane USD. Aceasta marchează cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată de la obținerea independenței Moldovei. Tendințele pentru următoarele luni par să continue în această direcție, reflectând o dinamică mai degrabă negativă decât pozitivă în relația comercială cu Rusia. (Sursa)

Scroll to Top