Defrișarea Amazonului brazilian s-a redus cu 30% în februarie


,

Defrișările pădurii tropicale amazoniene de pe teritoriul Braziliei au scăzut cu 30% în februarie față de aceeași lună a anului trecut, arată datele făcute publice de guvern. 

Potrivit monitorizării prin satelit realizate de agenția de cercetare spațială INPE, 226 km pătrați din cea mai mare pădure tropicală din lume au fost defrișați în februarie.

Cifra reprezintă o scădere semnificativă față de recordul de 322 km pătrați defrișați în aceeași perioadă a anului trecut, dar sunt încă peste media de 173 km pătrați pentru luna februarie a ultimilor nouă ani.

“Trebuie să interpretăm cu atenție datele din ianuarie și februarie, dar tendința rămâne aceeași pe care am văzut-o și anul trecut: o scădere a defrișărilor din Amazon, concomitent cu o creștere a defrișărilor din Cerrado”, a declarat directorul de strategie al WWF-Brazilia, Mariana Napolitano, cu trimitere la amenințarea crescândă pentru una dintre cele mai biodiverse savane din lume.

Luna februarie a fost marcată de o creștere puternică a incendiilor de vegetație în cel mai nordic stat brazilian, Roraima, amenințând comunitățile indigene din teritoriul Yanomami. (Reuters)

Scroll to Top