Germania își poate atinge obiectivele climatice până în 2030


,

Pentru prima oară, estimările arată că Germania chiar își poate atinge obiectivul de reducere a emisiilor cu 65% până la finele acestui deceniu.

Acest lucru va fi posibil dacă Germania va reuși să pună în aplicare politicile climatice planificate. Aceste măsuri includ o expansiune rapidă a surselor regenerabile de energie, eliminarea treptată a combustibililor fosili și trecerea la tehnologii curate în toate sectoarele

Dacă va reuși acest lucru, reducerile emisiilor energetice și industriale vor depăși chiar obiectivele setate, dar, pe de altă parte, cele din transporturi și construcții vor rămâne, totuși, departe de atingerea obiectivului.

Germania a reușit să împingă producția de energie pe bază de cărbune la cel mai scăzut nivel din mai mult de jumătate de secol și, în același timp, a eliminat treptat energia nucleară.

Cu toate acestea, guvernul încă se confruntă cu provocări în ceea ce privește finanțarea acțiunilor climatice, precum o hotărâre a Curții Constituționale de la sfârșitul anului 2023, care a decis că transferul a €60 de miliarde din împrumuturile pandemice neutilizate către fondul special a fost neconstituțională. (CEW)

Scroll to Top