Mai mulți parizieni merg cu bicicleta decât cu mașina


,

Un studiu realizat în Paris, cu ajutorul GPS-urilor, de către academicieni de la L’Institut Paris Région, a constatat că în capitala Franței sunt deja mai mulți oameni care se deplasează cu bicicleta decât cu mașina.

Între octombrie 2022 și aprilie 2023, 3.337 de parizieni cu vârste cuprinse între 16 și 80 de ani au fost echipați cu trackere GPS pentru a-și înregistra călătoriile timp de șapte zile consecutive.

Studiul arată că, datorită numeroaselor piste de biciclete construite în ultimii ani, locuitorii Parisului preferă acum să vină dinspre periferie spre centru cu bicicleta.

Schimbarea radicală în deplasarea parizienilor este rezultatul mai multor ani de măsuri restrictive pentru mașini și favorizante pentru biciclete, care s-au dovedit populare în rândul majorității locuitorilor.

Unul dintre elementele de la baza acestei schimbări a fost conceptul „orașului de 15 minute”, în care toate facilitățile sunt ușor accesibile, nefiind nevoie de parcurgerea unui drum lung cu mașina până la acestea. (Forbes)

Scroll to Top