O baterie imensă a luat locul ultimei centrale pe cărbune din Hawaii


,

Pe 1 septembrie 2022, Hawaii și-a închis ultima centrală pe cărbune, eliminând 180 de megawați de energie pe bază de combustibili fosili din rețeaua din Oahu.

Măsura a reprezentat un pas crucial în angajamentul statului de a înceta arderea combustibililor fosili pentru electricitate până în 2045, dar nu s-a oprit aici.

În locul acesteia a fost construit sistemul Kapolei Energy Storage, unde 158 de Megapack-uri Tesla se încarcă și se descarcă în funcție de semnalele primite de la compania de utilități Hawaiian Electric.

Capacitatea de descărcare instantanee de 185 megawați a centralei se potrivește cu ceea ce putea vărsa în rețea vechea centrală pe cărbune. Doar că bateriile reacționează mult mai repede, având un timp de răspuns de 250 de milisecunde.

În loc să genereze energie, noul sistem o absoarbe din rețea atunci când se creează surplus și o livrează înapoi la orele de vârf, când este mai multă nevoie de ea, eliminându-se, astfel, risipa.

Prin stocarea surplusului de energie curată în acest fel și folosirea acestuia la momentul potrivit, experții cred că se poate ajunge la reducerea cu 69% a necesarului de energie în următorii cinci ani. (Canary Media)

Foto: Plus Power)

Scroll to Top