SUA vor să stocheze dioxidul de carbon sub păduri 


,

Ideea captării și stocării dioxidului de carbon a prins din ce în ce mai mult, în ultimii ani, ca o soluție pentru reducerea nivelului de poluare.

Pentru stocare, cercetătorii au înaintat mai multe idei, iar Statele Unite par să prefere stocarea dioxidului de carbon în pământul de sub pădurile și zonele verzi ale țării.

Serviciul Forestier al SUA a propus o schimbare de reguli pentru a permite acest lucru și spune că această abordare ar sprijini obiectivul administrației americane de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 50% sub nivelurile din 2005 până în 2030.

Nu toată lumea vede, însă, cu ochi buni această soluție. Unii dintre militanții pentru mediu spun că există riscuri majore.

Pentru a transporta dioxidul de carbon, spun aceștia, vor trebui construite țevi care traversează mari distanțe. Dacă aceste țevi se vor deteriora sau vor fi distruse intenționat, se va crea o mare problemă pentru locuitorii din acea zonă.

Oficialii Serviciului Forestier spun, însă, că orice soluție va fi evaluată cu mare atenție și vor fi respinse acele propuneri care sunt incompatibile cu gestionarea terenurilor publice. (NPR)

Scroll to Top