Vaste zone de pădure, de-a lungul Mării Mediterane, au fost restaurate


,

Cu aportul mai multor țări din regiune, precum Liban, Maroc, Tunisia și Turcia, o inițiativă ONU a reușit să realizeze una dintre cele mai ample operațiuni de restaurare a pădurilor din zona Mării Mediterane.

Bazinul mediteranean este al doilea cel mai mare hotspot de biodiversitate din lume. Însă, 16% din speciile sale forestiere sunt amenințate cu dispariția, în parte din cauza secetei prelungite, a valurilor de căldură extremă și a incendiilor forestiere.

Doar vara trecută, în cel mai mare incendiu de vegetație înregistrat vreodată în Europa au fost mistuite peste 50.000 de hectare în Grecia, echivalentul a aproximativ 95.000 de terenuri de fotbal, iar incendiile din Italia până în Algeria și Tunisia au ucis civili și au forțat evacuarea unei mari părți a populației.

Această inițiativă ONU a refăcut deja o suprafață de aproximativ două milioane de hectare din întreaga regiune, începând din 2017. Alte opt milioane de hectare sunt planificate pentru restaurare până în 2030, inclusiv în zonele afectate de incendii.

În locul combaterii incendiilor, inițiativa pune focus pe prevenire, printr-o mai bună gestionare a pădurilor. Tehnicile folosite includ educarea vizitatorilor și implicarea în proces a comunităților locale. (UN)

Scroll to Top