Americanii se simt mai puțin singuri decât în pandemie


,

Un sondaj realizat în 2023 în rândul adulților cu vârste între 50 și 80 de ani, comparat cu unul asemănător făcut în 2020, arată că americanii se simt acum mai puțin singuri decât în primul an pandemic.

În 2020, 56% dintre respondenți spuneau că se simt izolați de ceilalți – 43% aveau acest sentiment uneori, 13% îl aveau frecvent.

Trei ani mai târziu, procentul celor care se simt singuri a scăzut la 34% – 29% au acest sentiment uneori, 5% îl au frecvent.

Sondajul din 2023 arată un proces important în ceea ce privește sentimentul de singurătate față de pandemie, însă, procentul este mai mare decât înainte de pandemie, când doar 27% din cei chestionați susțineau în 2018 că se simt izolați. 

Procentul celor care se simt singuri este semnificativ mai mare în rândul celor care au probleme de sănătate, față de cei relativ sănătoși – 77% vs. 29% în cazul problemelor mintale și 55% vs. 29% în cazul problemelor fizice.

Singurătatea cronică poate afecta negativ sănătatea mentală, fizică, bunăstarea generală și chiar longevitatea. (HealthyAgingPoll)

Scroll to Top