Adriana Preda, o tânără de 33 de ani, este prima româncă acceptată în cadrul programului Obama Foundation Scholars


,

Adriana Preda, o tânără de 33 de ani, este prima româncă acceptată în cadrul programului Obama Foundation Scholars, prin care, an de an, fundația Obama, în colaborare cu Universitatea Columbia, aduce zeci de tineri activiști de succes din toată lumea la New York, pentru două semestre de studii și alte activități.

“Schimbarea poate și va avea loc”: Aceasta este deviza tinerei care și-a dedicat ultimii 10 ani sprijinirii copiilor din medii defavorizate. Activista povestește, în cadrul proiectului ENTR, cum în ultimele șase luni și-a pus experiența la bătaie în New York, în sălile de cursuri ale Universității Columbia, în cadrul conferințelor internaționale și întâlnirilor cu activiști de renume mondial, afaceriști de succes și figuri din lumea politică, printre care și fostul președinte american Barack Obama.

Adriana este parte din al șaselea grup de activiști care au primit această bursă și a reușit acest lucru mai ales datorită activității ei de aproape un deceniu ca director executiv, apoi membru de board, al Asociației “The Social Incubator”, care se preocupă cu sprijinirea copiilor și tinerilor care provin din medii defavorizate, în special a celor care au crescut în centrele de plasament. (G4Media)
Foto: Arhivă personală Adriana Preda

Scroll to Top