Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a crescut


,

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creștere cu 3,6% față de anul 2022, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, proporția persoanelor cu vârste între 16 și 74 de ani care au folosit vreodată internetul a fost de 92,5%, cu 2,8 puncte procentuale mai mult, de la un an la altul. În anul 2023, dintre gospodăriile din România, 85,7% au acces la rețeaua de Internet de acasă, iar în mediul urban 89,8% dintre gospodării sunt conectate la Internet, cu 9,5% puncte procentuale peste ponderea de 80,3% a gospodăriilor din mediul rural.

În profil teritorial, conectarea la Internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea București-Ilfov (92,9%), urmată de regiunile Nord-Vest (89,1%) și Vest (87,7%). La polul opus, cu cele mai mici ponderi, se situează regiunile Sud-Est (81,7%) și Sud-Muntenia (82,9%).

Potrivit INS, numărul de persoane din gospodării constituie un factor de influență important, în ceea ce privește conectarea la Internet, astfel că, față de anul 2022, în anul curent, s-a constatat o creștere cu 8,4% a ponderii gospodăriilor cu acces la Internet în rândul gospodăriilor formate dintr-o singură persoană, a celor formate din două persoane (+2,5%) și din trei sau mai multe persoane (+1,3%). (Profit.ro)

Scroll to Top