Papua Noua Guinee anunță două noi zone marine protejate


,

Papua Noua Guinee a anunțat două noi zone marine protejate, în provincia Noua Irlandă, care împreună acoperă peste 16.000 km2. Suprafața de ocean protejată de Papua Noua Guinee se va tripla astfel.

Cele două noi zone marine protejate din jurisdicțiile Lovongai și Murat Local Level Government au fost proiectate și create în cadrul unui amplu parteneriat între popoarele indigene, autoritățile guvernamentale naționale și organizațiile nonprofit locale. Peste 9.000 de persoane din peste 100 de comunități diferite au avut un cuvânt de spus în acest proces, de la limitele zonelor protejate până la regulile de guvernanță.

Papua Noua Guinee este unul dintre ultimele locuri de pe Pământ unde încă mai pot fi găsite populațiile de pește-fierăstrău. Pe lângă acestea, zonele vor mai proteja țestoase marine, balene, delfini și toate celelalte specii de rechini și pisici de mare.

Autoritățile consideră că există un potențial imens de a uni sau extinde aceste două zone marine protejate pentru a acoperi o suprafață din ce în ce mai largă, inclusiv “Piața Morgado” – o zonă la nord-vest de Noua Irlandă, unde unele restricții sunt deja în vigoare pentru gestionarea populațiilor de ton.

Țara se va preocupa acum de stabilirea fluxurilor de finanțare și a structurilor de gestionare inteligentă din punct de vedere climatic, pentru a menține cele două noi zone marine protejate în funcțiune în mod durabil, în beneficiul biodiversității și al oamenilor. (WCS)

 
Scroll to Top