România a depășit Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor


, , ,

România a depășit Ungaria la unul dintre cei mai importanți indicatori economici, au scris joi publicațiile maghiare, de la Portfolio la site-ul RTL sau publicația Telex.
La o jumătate de an de la publicarea datelor preliminare, Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, a confirmat cifrele: PIB-ul pe cap de locuitor în Ungaria (calculat la paritatea puterii de cumpărare) a fost de 76,6% din media UE, în timp ce în România, el a fost de 76,7%.
Cu alte cuvinte, a devenit oficial faptul că România a depășit Ungaria atunci când vine vorba despre cel mai cunoscut indicator de dezvoltare, scrie publicația maghiară Portfolio.hu. Analiza Portfolio arată că, în timp ce Ungaria a recuperat rapid decalajul față de media UE în ultimul deceniu, România a recuperat diferența într-un ritm și mai rapid.
În 2013, România avea un PIB pe cap de locuitor de 54,6%, dar până în 2022 se va apropia de 77%, ceea ce reprezintă o îmbunătățire de 22 de puncte procentuale – una de 2,5 ori mai mare decât cea a Ungariei. (Libertatea)

Scroll to Top