Burundi și-a îmbunătățit semnificativ accesul la învățământ în ultimii ani


, ,

În 2005, Burundi și-a propus să introducă schimbări importante în sistemul de învățământ, pentru a asigura accesul copiilor, în special al fetelor, la educație.

De atunci, mica națiune est-africană a făcut progrese impresionante în ceea ce privește dezvoltarea abilităților fundamentale ale copiilor, prin extinderea simultană a accesului la educație și îmbunătățirea calității acesteia la nivel primar. 

Un punct de cotitură a fost introducerea învățământului primar gratuit în 2005. Atunci s-au deschis porțile către educație pentru un mare număr de copii.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară – rata brută de înscriere în școala primară a ajuns la 118,5% în 2022, o creștere uriașă de la 58% în 2000.

Înscrierea la liceu a crescut și ea de la 32% în 2010 la 40,6% în 2022. În această perioadă, numărul de ani de școlarizare a copiilor burundezi a crescut de la 6,4 la 7,6 ani.

În același timp, a crescut și calitatea învățământului, unde nivelurile de competență pentru limba maternă și matematică sunt semnificativ mai mari. (World Bank)
Foto: IngoMag

Scroll to Top