Un judecător a creat un campus educațional pentru tinerii din medii dificile


, ,

În 2020, în timp ce avea în față un tânăr acuzat de crimă, judecătorul John Phillips a decis să facă ceva pentru a oferi o șansă în viața celor care provin din medii dificile, care pot ajunge foarte ușor infractori.

Trei ani mai târziu, acesta a deschis Rancho Cielo Youth Campus, care oferă un program de sprijin terapeutic, dar riguros, pentru aproximativ 220 de elevi pe an cu vârste între 16 și 24 de ani din Monterey County.

Campusul oferă un program educațional diversificat, elevii putând dobândi atât abilități academice, cât și practice. Aceștia pot învăța, printre altele, construcții, reparații auto, design sustenabil, sudură, gătit și tehnologie agricolă.

Cifrele arată că rata de recidivă a celor care au urmat acest program a fost de doar 15,2%, față de 40%, cât este rata de recidivă în cazul tinerilor care trec prin sistemul judiciar tradițional.

Totodată, costurile anuale pentru Rancho Cielo sunt de aproximativ $25,000, față de peste $110,000 în sistemul judiciar tradițional. (USA Today)

Scroll to Top