14 țări beneficiază de cea mai amplă campanie de livrare a testelor rapide de diagnosticare a holerei


,

Peste 1,2 milioane de teste rapide de diagnosticare a holerei au fost expediate în 14 țări, în ceea ce reprezintă cea mai mare desfășurare globală de acest gen din istorie.

Kit-urile RDT vor ajunge în țările cele mai afectate de focarele de holeră, precum Etiopia, Somalia, Siria și Zambia. 

Programul va îmbunătăți acuratețea detectării focarelor și a răspunsului la acestea, sporind capacitatea de supraveghere și testare de rutină și contribuind la identificarea rapidă a cazurilor suspectate de holeră.

De asemena, programul va ajuta țările să monitorizeze tendințele și să construiască o bază de date pentru viitoarele programe preventive, sprijinind realizarea obiectivelor naționale de control și eliminare a holerei.

Holera este o infecție intestinală acută care se răspândește prin alimente și apă contaminate cu fecale care conțin bacteria Vibrio cholerae. 

Cazurile de holeră au crescut la nivel global începând din 2021, cu rate ridicate de deces, în ciuda disponibilității unui tratament simplu, eficient și accesibil. Numărul mare de focare a dus la o cerere fără precedent de vaccinuri din partea țărilor afectate, ceea ce a pus o mare presiune asupra stocurilor globale. (WHO)

Scroll to Top