$1,8 miliarde pentru producerea de vaccinuri în Africa


,

Alianța pentru Vaccinuri (Gavi), a anunțat o serie de decizii menite să ajute țările sărace să facă față regresului rezultat în urma pandemiei de COVID-19 și să fie mai bine pregătite pentru a reacționa la viitoare urgențe de sănătate.

S-a decis înființarea instrumentului financiar AVMA (African Vaccine Manufacturing Accelerator), care va beneficia de până la $1 miliard pentru a susține fabricarea sustenabilă a producerii de vaccinuri în Africa.

Alte $500 de milioane vor putea fi folosiți pentru a asigura finanțarea imediată a unui vaccin ca răspuns la o posibilă viitoare pandemie.

Cu aceeași ocazie, în portofoliul Gavi a fost inclus un nou vaccin meningococic conjugat multivalent, pe care țările aflate în pericol îl pot folosi pentru a derula campanii de prevenire împotriva mai multor tulpini de meningită meningococică.

Mai departe, în iunie 2024, Guvernul Franței și Africa CDC, împreună cu partenerii europeni și internaționali, vor găzdui împreună un eveniment la nivel înalt, unde va fi lansat oficial mecanismul AVMA. (Gavi)

Scroll to Top