Continuă să scadă îmbolnăvirile cu malarie din Africa


,

Povara malariei din Africa s-a redus substanțial în ultimele decade, datorită eforturilor de controlare implementate, arată Organizația Mondială a Sănătății într-un raport recent.

Pe de altă parte, din 2014, se constată o stagnare a nivelului cu care se reduce numărul îmbolnăvirilor și asta, primul rând, din cauza stagnării investițiilor.

Fără investiții, țările cele mai afectate pierd anual în jur de 1,3% din potențialul de creștere economică. Se estimează că Africa pierde anual $12 miliarde din cauza malariei.

Un studiu realizat în 180 de țări a arătat că reducerea cu 10% a infectărilor cu malarie aduce o creștere de 0,3% a produsului intern brut pe cap de locuitor.

Malaria este o boală transmisă prin mușcătura țânțarilor anofelini infectați. În multe zone endemice, transmiterea malariei are loc pe tot parcursul anului, adesea cu creșteri sezoniere.

Aproximativ 95% dintre cazurile de malarie și decese apar în Africa sub-sahariană, restul având loc în Asia de Sud-Est și America de Sud. (WHO, pdf)

Scroll to Top