Ministrul Sănătăţii: Peste o mie de cadre medicale din România şi-au exprimat disponibilitatea de a merge să acorde asistenţă medicală în Israel


,

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că peste o mie de cadre medicale din România şi-au exprimat disponibilitatea de a merge să acorde asistenţă medicală în Israel, în condiţiile în care această ţară se află într-un conflict armat.

”Înscrierile merg foarte rapid. Am avut aceeaşi reacţie foarte bună şi atunci când a fost cutremurul acela major, în Turcia. Peste o mie de persoane s-au înscris, medici şi asistenţi medicali. Trebuie să fii pregătit, să poţi face şi să trimiţi astfel de echipe, dacă este cazul, e bine să existe şi ca un exerciţiu de solidaritate umană astfel de lucruri. Aţi văzut că şi la spitale din Israel personalul a venit la lucru fără să îi cheme nimeni. Să ştiţi că şi la noi s-a întâmplat la fel, când s-a întâmplat la Crevedia” a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Medika Tv.

Conform acestuia, inclusiv asociaţii profesionale ale medicilor şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini medicii din Israel, în contextul stării de război, Rafila dând ca exemplu, în acest context, Societatea Română de ATI care s-a declarat pregătită să participe la constituirea de echipe medicale. (News.ro)

Scroll to Top