Oamenii de știință de la Cedars-Sinai au identificat două noi opțiuni promițătoare de tratament pentru bărbații care suferă de cancer la prostată


,

Oamenii de știință de la Cedars-Sinai au identificat două noi opțiuni promițătoare de tratament pentru bărbații care suferă de cancer la prostată.

Pacienții cu recurență agresivă sunt tratați, în mod normal, prin terapia de deprivare androgenică (terapie hormonală), care reduce producția testosteron. Aceasta are, însă, două dezavantaje majore: nu elimină testosteronul complet și poate provoca multe efecte secundare.

În studiul la care au participat peste 1.000 de pacienți, au fost testate câte o soluție la fiecare din cele două probleme.

Studiul a arătat că, folosind terapia hormonală împreună cu enzalutamidă, a fost redus riscul de metastaze sau deces cu 58% față de terapia hormonală folosită în mod tradițional. Enzalutamida singură a redus riscul de metastaze sau deces cu 37%.

Următorul pas este ca producătorii de enzalutamidă să solicite aprobarea FDA, pentru ca terapia experimentală să poată fi folosită pe scară largă. (Cedars Sinai)

Scroll to Top