Până în 2050, speranța de viață va crește cu aproape 5 ani 


,

În ciuda amenințărilor geopolitice, metabolice și de mediu, până la jumătatea acestui secol, oamenii vor ajunge să trăiască cu aproximativ cinci ani mai mult, conform unui studiu global.

Studiul Global Burden of Disease prognozează că speranța de viață globală va crește cu 4,9 ani la bărbați și 4,2 ani la femei între 2022 și 2050.

Se preconizează că aceste creșteri vor fi mai mari în țările în care speranța de viață este mai scăzută în prezent, contribuind la convergența creșterii speranței de viață în toate zonele geografice.

Tendința este determinată, în mare parte, de măsurile de sănătate publică care au prevenit și îmbunătățit ratele de supraviețuire cauzate de bolile cardiovasculare, COVID-19 și o serie de boli transmisibile, materne, neonatale și nutriționale.

Același studiu indică faptul că cele mai mari poveri asupra generațiilor viitoare vor deveni bolile netransmisibile (cele cardiovasculare, cancerul, boala pulmonară obstructivă cronică și diabetul), dar și expunerea la factori de risc precum obezitatea, hipertensiunea arterială, dieta nepotrivită și fumatul. (IHME)

Scroll to Top