Țesutul creierului uman înghețat poate fi reînviat fără deteriorare


,

Folosind o nouă tehnică, oamenii de știință au înghețat și dezghețat cu succes țesut cerebral de la o persoană cu epilepsie, ceea ce ar putea permite o mai bună cercetare a afecțiunilor neurologice.

O nouă tehnică a permis oamenilor de știință să înghețe țesutul creierului uman, astfel încât acesta să-și recapete funcția normală după dezghețare, deschizând calea către modalități îmbunătățite de studiere a stărilor neurologice.

De obicei, țesutul cerebral nu supraviețuiește înghețului și dezghețului, o problemă care a împiedicat în mod semnificativ cercetarea medicală. Într-un efort de a depăși acest lucru, Zhicheng Shao de la Universitatea Fudan din Shanghai, China, și colegii săi au folosit celule stem embrionare umane pentru a crește mostre de creier auto-organizate, cunoscute sub numele de organoizi, timp de trei săptămâni.

Capacitatea de a îngheța țesuturile creierului uman ar putea duce la investigații mai bune ale dezvoltării creierului. a declarat Roman Bauer de la Universitatea din Surrey din Marea Britanie.

Cu mult mai multe cercetări în domeniu și utilizarea de țesuturi mai mari, munca ar putea duce într-o zi la înghețarea întregului creier. „Gândind cu decenii sau secole în viitor, ne putem imagina pacienții care sunt crioconservați atunci când au o afecțiune terminală sau astronauții fiind crioconservați pentru a călători în alte sisteme stelare”. (Link)

Scroll to Top