Un proiect UNICEF va contribui la salvarea vieților copiilor cu probleme mari de respirație


,

400.000 de copii ale căror vieți sunt puse în pericol de afecțiuni grave vor putea să respire și să se recupereze grație unei masive investiții în instalații de oxigen.

Țările cu venituri medii și mici nu au, de multe ori, instalații de oxigen care să funcționeze neîntrerupt, precum cele necesare copiilor mici cu afecțiuni care le pun viața în pericol.

În schimb, aceste țări se bazează pe metode instabile și riscante, cum ar fi trimiterea pacienților la spitale îndepărtate care produc oxigen sau transportul buteliilor de la cea mai apropiată instalație – opțiuni care pot fi costisitoare și situate la sute de kilometri distanță.

Începând din 2021, UNICEF a investit în instalații de oxigen, printr-un program de sănătate pe care l-a numit Plant in a Box. Acest program și-a propus să instaleze 130 de instalații de oxigen în 40 de țări până în 2025.

Când vor fi funcționale, cele 130 de instalații vor avea potențialul de a oferi oxigen și terapie unui număr de 400.000 de copii bolnavi de hipoxemie în fiecare an, plus acces la oxigen pentru milioane de alți oameni.

Până acum, au fost instalate 57 de instalații în 21 de țări. (UNICEF)

Scroll to Top