Vitamina D îmbunătățește imunitatea la cancer și reduce creșterea tumorii la șoareci, arată un studiu


,

Cercetătorii au descoperit că vitamina D îmbunătățește imunitatea la cancer prin încurajarea creșterii unui tip de bacterii intestinale la șoarecii de laborator. Având o dietă bogată în vitamina D, aceștia au avut o rezistență imunitară mai bună la cancer și răspunsuri îmbunătățite la tratamentul cu imunoterapie.

Echipa a descoperit că vitamina D acționează asupra celulelor din intestin, ceea ce, la rândul său, crește cantitatea unei bacterii „bune” numite Bacteroides fragilis. Bacteriile au oferit șoarecilor o imunitate mai bună la cancer, deoarece tumorile transplantate nu s-au dezvoltat la fel de mult.

Echipa de la Institutul Francis Crick, Institutul Național al Cancerului, Institutul Național de Sănătate și Universitatea Aalborg din Danemarca au publicat datele obținute în revista Science.

Pentru a testa dacă această bacterie ar putea oferi o imunitate mai bună împotriva cancerului, șoarecii au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a primit o dietă normală, dar cu Bacteroides fragilis, care a îmbunătățit răspunsul imun, în timp ce grupul de șoarecii care au urmat o dietă cu deficit de vitamina D nu au fost capabili să reziste creșterii tumorii. (Science)

Scroll to Top