A fost creată prima imprimantă 3D metalică care funcționează în spațiu


,

Airbus anunță dezvoltarea primei imprimante 3D metalice care funcționează în spațiu. Aceasta a fost dezvoltată pentru Agenția Spațială Europeană și va fi testată în curând la bordul modulului Columbus al Stației Spațiale Internaționale.

Inovația ar putea revoluționa producția în spațiu și suportul pentru viitoarele misiuni către Marte și Lună.

Încă din 2014, la bordul SSI funcționează imprimante din plastic, care au fost folosite de astronauți pentru a înlocui sau repara piesele din plastic. Printarea este preferată deoarece este mai eficientă decât transportarea pieselor necesare de pe Pământ.

Însă, imprimantele din plastic nu sunt capabile să producă toate piesele necesare pentru SSI și explorarea spațiului, iar aici intervin imprimantele metalice.

Acestea vor putea produce piese grele, precum componente structurale care sunt mai rezistente decât echivalentul din plastic. Astronauții vor putea fabrica direct unelte, cum ar fi chei sau interfețe de montare ce ar putea conecta mai multe părți împreună. 

Imprimantele 3D metalice vor ajuta la creșterea autonomiei misiunilor spațiale și la mai buna înțelegere a creării metalelor în spațiu. (Airbus)

Scroll to Top