Bateriile mașinilor electrice pot fi refolosite de fermele de energie solară


,

O fermă solară din orașul New Cuyama, California de Sud, care se întinde pe o suprafață de 20 de acri, încarcă cu energie aproape 600 de baterii cu o capacitate de 1,5 megawați.

Deosebit la această fermă solară este faptul că bateriile care înmagazinează energia au fost, anterior, folosite de mașinile electrice.

Prin reprofilarea bateriilor de la mașinile electrice în fermele solare, se crește sustenabilitatea lanțului de aprovizionare și se reduce necesitatea de a extrage materialele rari, oferind, în același timp, o modalitate mai ieftină de a construi stocare pentru rețelele de energie.

În general, bateriile mașinilor electrice sunt înlocuite atunci când capacitatea lor scade la 80% – 70%. Asta, în principal, pentru că autonomia scade mult din acel moment.

Aceasta este deja a doua facilitate deținută de B2U Storage Solutions care se bazează pe baterii de la mașini electrice. Prima are deja în uz 1.300 de baterii provenite de la Honda Clarity și Nissan Leaf, care stochează 28 de megawați-oră de energie, suficient pentru a alimenta aproximativ 9.500 de case. (Grist)

Scroll to Top