Descoperirea de către un grup de cercetători japonezi în 2001 a unei bacterii care consuma plastic a dus la o adevărată revoluție în microbiologie


, ,

Kohei Oda, liderul grupului de cercetători japonezi care a descoperit o bacterie care mânca plastic, în urmă cu mai bine de două decenii, credea că pentru orice problemă științifică cu care ne confruntăm, noi, oamenii, microbii au descoperit deja o soluție și, astfel, ar trebui să studiem mai bine microbiologia pentru a rezolva multe din problemele societății umane.

Din 2001, poluarea cu plastic a crescut îngrijorător, în fiecare an creându-se 380 de milioane de tone de deșeuri din plastic, iar cifra crește de la an la an.

În perioada care a urmat, cercetătorii au încercat să extindă domeniul de aplicare de la o singură bacterie, care consumă un singur tip de plastic, prin îmbunătățirea performanței naturale a enzimelor.

Dincolo de combaterea poluării cu plastic, microbiologia în întregul ei a trecut printr-o adevărată revoluție, pe care unul dintre consilierii lui Barack Obama a numit-o cel mai important avans de la teoria evoluției.

Cercetători au ajuns să descopere o lume vastă și avansată a microorganismelor, ascunsă dar și împletită cu lumea noastră. Aceștia speră ca lumea microorganismelor să aibă soluții cel puțin la unele dintre problemele cu care se confruntă lumea noastră. (The Guardian)

Scroll to Top