Elevii români au câştigat locul I la cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume 


, ,

Trei elevi români au câștigat premiul I la o competiție internațională de știință și inginerie, care a avut loc în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles. Proiectul lor reprezintă o aeronavă la scară reală, care ar putea contribui la eficientizarea zborurilor, datorită formei sale. Unul dintre elevi a mărturisit că a dezvoltat proiectul cu șurubelnița în mână.

Elevii câștigători sunt Filip Bușcu, David Ghiberic și Rareș Marinescu, de la Liceul Internațional de Informatică – București. Toți vor să-și continue studiile în afara țării, la universități internaționale de top.

Proiectul românilor – „Aripa de șoim”, la care au lucrat mai mult de un an, este inspirat din natură și reprezintă o aeronavă, care ar putea contribui la eficientizarea zborurilor.
Aripile de direcție, coordonate independent, promit scăderea consumului de carburant cu până la 5% și pot fi manevrate mai ușor.
Elevii au lucrat la proiectul lor, așa cum au mărturisit, cu șurubelnița în mână, în garajul unuia dintre ei.

Competiția pe care au câștigat-o se numește „International Science and Engineering Fair” și a avut loc la Los Angeles – este cea mai mare competiție de știință și tehnologie din lume pentru participanții sub 21 de ani.

Scroll to Top