O nouă pastilă pentru cancerul pulmonar se arată promițătoare în tratarea bolii


,

O nouă pastilă pentru cancerul pulmonar a produs rezultate fără precedent într-un studiu uman condus de Centrul de Cancer Peter MacCallum.

Medicamentul, lorlatinib, a arătat efecte remarcabile asupra pacienților cu cancer pulmonar non-microcelular ALK-pozitiv, îmbunătățind semnificativ supraviețuirea și reducând riscul de progresie a cancerului sau deces în comparație cu tratamentul standard, cu crizotinib.

În studiul de fază III, 296 de pacienți au fost repartizați aleatoriu pentru a primi fie lorlatinib, fie crizotinib. Obiectivul principal al studiului a fost supraviețuirea fără progresia bolii.

La cinci ani după tratament, 60% dintre pacienții cărora li s-a administrat lorlatinib erau încă în viață, fără semne de progresie a bolii, comparativ cu 8% dintre pacienții tratați cu crizotinib.

A existat, de asemenea, o reducere cu 81% a riscului de progresie a cancerului sau deces și o reducere cu 94% a progresiei metastazelor cerebrale comparativ cu crizotinib.

Acestea sunt cele mai bune rate de supraviețuire fără progresie raportate vreodată în toate tumorile metastatice solide de cancer. (New Atlas)

 
Scroll to Top