95% dintre mașinile care circulă în Londra respectă normele stricte de poluare


,

Londra a prezentat primul raport lunar după extinderea la nivelului întregului oraș a programului de reducere drastică a emisiilor.

Cele mai importante concluzii ale raportului sunt:

O proporție mai mare din vehiculele care circulă în Londra sunt mai curate. Rata de conformitate pe întreg teritoriul Londrei pentru vehiculele supuse standardelor în prima lună a fost de 95,3%, în creștere față de 91,6% în iunie 2023.

Ratele de conformitate au crescut atât pentru mașini, cât și pentru furgonete. 96,4% din mașini și 86,2% din furgonete au respectat standardele în prima lună de funcționare, în creștere față de 93% și 80,2% în iunie 2023.

Se observă mai puține mașini mai vechi și mai poluante. În medie, au circulat cu 77.000 de vehicule neconforme mai puține decât în luna iunie, ceea ce reprezintă o reducere de 45% a vehiculelor neconforme.

S-a înregistrat o reducere a numărului vehiculelor care circulă în general. Într-o zi obișnuită, s-au observat cu 48.000 de vehicule mai puține în fiecare zi față de iunie 2023, ceea ce reprezintă o reducere de două procente.

Nivelurile ridicate de conformitate înseamnă că doar o mică parte din vehicule plătesc taxele de poluare. Într-o zi obișnuită, din toate vehiculele care circulă în Londra, doar 2,9% plătesc taxa, 1,7% sunt scutite de plată, iar 0,2% primesc un avertisment sau, începând cu 26 septembrie, o notificare de plată a penalității. Restul respectă noile standarde. (Mayor of London)

Scroll to Top