Bicicletele și trotinete electrice contribuie mai mult decât mașinile electrice la scăderea cererii de petrol


,

Drumurile scurte, precum dusul și luatul copiilor de la școală, făcute cu bicicletele sau trotinetele electrice, sunt mult mai benefice decât aceleași drumuri făcute cu mașina, în ceea ce privește emisiile, poluarea și prețul petrolului.

Bicicletele și scuterele electrice afectează de patru ori mai mult cererea de petrol decât toate vehiculele electrice din întreaga lume.

Anul trecut, au fost peste 280 de milioane de motorete electrice, scutere, motociclete și vehicule cu trei roți pe șosele. Popularitatea lor reduce deja cererea de petrol cu un milion de barili de petrol pe zi – aproximativ 1% din cererea totală de petrol din lume, potrivit estimărilor Bloomberg New Energy Finance.

De cealaltă parte, mașinile electrice sunt mai „verzi” decât cele pe benzină sau motorină, dar sunt tot mașini, ocupând spațiu pe drumuri și necesitând multă energie electrică pentru a le alimenta.

Mașinile electrice folosesc baterii mult mai mari decât bicicletele și scuterele electrice, ceea ce înseamnă mai multe extracții de materiale rare, subminând unele dintre beneficii. (ArsTechnica)

Bicicletele și trotinete electrice contribuie mai mult decât mașinile electrice la scăderea cererii de petrol


,

Content…

Scroll to Top