Bolivia va proteja una dintre cele mai biodiverse regiuni din Amazon


,

Cu sprijinul organizației Conservation International, municipalitatea Sena din Bolivia a emis o lege prin care sunt protejate 452.639 hectare de pădure tropicală amazoniană.

Numită Gran Manupare Integrated Management Natural Area, aceasta este considerată cea mai recentă piesă dintr-un masiv mozaic de conservare a mediului, stabilit, în mare parte, de municipalitățile locale și comunitățile indigene.

10 milioane de hectare din Amazonul Boliviei, cât o țară precum Islanda, au fost protejate în ultimii 25 de ani, ajutând țara să-și atingă obiectivul ambițios de a proteja 30% din terenurile sale cu mai mulți ani înainte de termenul fixat.

Ultimele zone naționale protejate din Bolivia, țara care a avut una dintre cele mai mari rate de defrișare pe cap de locuitor din lume, datau de la începutul anilor 2000.

Până la 70% din pădurea noii zone protejate este alcătuită din nuci brazilieni gestionați în mod durabil. Însă, mineritul și agricultura prin tăiere și ardere rămân o amenințare la care se caută soluții. (Conservation)

Scroll to Top