California și-a acoperit complet cererea de energie din surse curate timp de 30 de zile


, ,

Vreme de 30 de zile din lunile martie și aprilie, California a produs un nivel record de energie regenerabilă și a acoperit 100% din cererea rețelei doar din surse curate.

Datele publicate de California Independent System Operator arată că oferta de energie geotermală, hidro, solară și eoliană a depășit cererea între 0,25 și 6 ore pe zi pentru mai mult de trei sferturi din zilele de la începutul lunii martie.

A fost pentru prima dată când California a reușit să-și satisfacă toate nevoile de energie electrică prin vânt, soare și apă pentru o perioadă atât de lungă de timp.

„În anii precedenți, producția curată a depășit cererea ocazional într-o zi de weekend, dar niciodată două zile la rând și niciodată în timpul săptămânii sau la nivelul de acum, până la 122% din cerere”, spune Mark Z. Jacobson, profesor de inginerie civilă și de mediu la Universitatea Stanford.

„Mai avem nevoie doar de energie eoliană offshore, mai multă energie solară și baterii pentru a ajunge la 100% producție energetică verde 24/7” crede profesorul Jacobson.

Producția de energie electrică din surse regenerabile a fost atât de puternică, încât nici eclipsa parțială de soare nu a avut un impact negativ asupra acesteia. (Independent)

Scroll to Top