Cel mai mare parc solar plutitor din Europa va fi construit pe o fostă carieră inundată din Franța


,

Producătorul de energie regenerabilă Q Energy construiește acum cel mai mare parc solar plutitor din Europa pe un teren dezafectat din nord-vestul Franței. Parcul solar plutitor se numește Les Ilots Blandin și va fi amplasat într-o fostă carieră în Haute-Marne, la nord de Dijon. Parcul ar urma să aibă inițial o capacitate de 66 de megawați (MW), cu posibilitatea de extindere la 74,3 MW. 

Parcul va fi întins pe 127 de hectare pe o fosta cariera de piatra dezafectata în 2020.

Les Ilots Blandin va avea 134.649 de panouri solare fixate pe flotoare și vor forma șase insule care sunt ancorate fie de maluri, fie de fundul carierei inundate.
Constructorul va folosi materiale durabile fabricate în Franța care sunt concepute pentru a minimiza impactul asupra mediului în timp ce maximizează eficiența energetică, dar compania nu a furnizat specificații despre aceste materiale.
Cel mai mare parc solar plutitor din Europa va furniza suficientă energie curată pentru 37.000 de gospodării și va evita emisiile de CO2 de aproximativ 18.000 de tone anual.
Construcția este de așteptat să dureze aproximativ 18 luni. Punerea în funcțiune provizorie este programată pentru primul trimestru al anului 2025. (Sursa)

Scroll to Top