Franța a anunțat câștigătorii primei licitații pentru platforme eoliene offshore la scară comercială


,

Franța a desemnat câștigătorii licitației pentru o structură eoliană offshore plutitoare în Bretania de Sud – prima licitație eoliană offshore plutitoare la scară comercială din lume.

Situl eolian plutitor din largul coastei de sud a Bretaniei va avea o capacitate de 250 MW.

Din cele 10 programe propuse, câștigător a fost ales un consorțiu format din BayWa re și Elicio. Oferta câștigătoare a fost adjudecată la 86 €/MWh.

După licitația pentru Bretania de Sud, Franța este așteptată să anunțe, în decembrie, câștigătorii altor două situri de 250 MW din Marea Mediterană.

După Franța, licitații similare vor organiza și alte țări europene, printre care Spania, Portugalia, Norvegia, Grecia și Italia. Marea Britanie a început și ea licitația pentru un spațiu maritim de peste 15 GW de proiecte plutitoare și tocmai a deschis o altă rundă de închiriere a fundului mării pentru 4,5 GW.

Soluțiile plutitoare de energie eoliană sunt esențiale pentru deblocarea siturilor offshore cu adâncimi ale apei de 60 de metri și mai mult. În aceste zone, turbinele eoliene plutitoare sunt mai competitive din punct de vedere al costurilor decât cele fixe. (Wind Europe)

Scroll to Top