Școlile din întreaga lume au făcut progrese în ceea ce privește igiena elevilor, dar se poate și mai bine


, ,

Un raport UNICEF arată că, în ultimii opt ani, s-au înregistrat anumite progrese în ceea ce privește accesul elevilor la apă, salubritate și igienă, însă, acestea nu sunt suficiente.

Calculat în funcție de evoluția din ultimii ani,  86% din școli vor avea un serviciu de apă de bază, 87% vor avea un serviciu de salubritate de bază, iar 74% vor avea un serviciu de igienă de bază până în 2030.

Tot până la finele acestui deceniu, toate școlile vor avea cel puțin un serviciu de salubritate limitat, 12% nu vor avea în continuare servicii de apă, iar 12% nu vor avea servicii de igienă.

Conform datelor culese de UNICEF, la nivel mondial, 447 de milioane de copii nu au acces la apă potabilă la școală și aproape una din patru școli nu are un serviciu de bază de apă potabilă.

De asemenea, 427 de milioane de copii nu au acces la servicii de salubritate care sunt de un singur sex și utilizabile la școală, iar 646 de milioane de copii nu au facilități de spălare a mâinilor cu apă și săpun la școală.  (UNICEF)

 
Scroll to Top