L.A. County a colectat un mare volum de apă în perioada ploioasă


,

Primăvara și iarna trecută, în regiunea Los Angeles au avut loc ploi abundente, care au trimis fluxuri torențiale pe pârâurile și râurile din zonă.

În acest context, autoritățile locale au reușit că colecteze 96,3 miliarde de galoane sau aproximativ 363,4 de miliarde de litri de apă.

Apa colectată în acest fel este suficientă pentru a fi furnizată unei populații de 2,4 milioane de oameni, ceea ce reprezintă aproape un sfert din populația din regiune.

Autoritățile au profitat de nivelul mare de precipitații din ultimele două sezoane, care au adus cantități excepționale de ploaie, apropiindu-se de recordul stabilit între 1888 și 1890.

În același timp, a contat și infrastructura creată cu investiții de peste $1 miliard făcute începând din 2021. Printre altele, banii au fost folosiți pentru a ridica baraje și a crește capacitatea de răspândire a apei.

Colectarea apei pluviale și reducerea dependenței de apa importată se numără printre obiectivele principale ale autorităților, care au elaborat un plan pentru a face regiunea mai rezistentă la efectele schimbărilor climatice, inclusiv la secetele severe și furtuni. (LA Times)

Scroll to Top