O bază de date detaliată indică aproape toate sursele importante de poluare din lume


,

Climate TRACE a făcut publică o bază de date care urmărește evoluția climatică, bază ce cuprinde peste 352 de milioane de active și susține că acoperă majoritatea surselor majore de poluare.

Baza de date este gratuită și poate fi folosită de țări și companii pentru a reduce poluarea și a încerca să combată schimbările climatice provocate de aceasta.

Cu ajutorul sateliților și a altor tehnologii care permit urmărirea de la distanță, dar și folosind informații publice și comerciale, baza de date oferă acces la mai multe informații, precum:

– Emisiile globale au crescut cu 1,5% din 2021 până în 2022 și cu 8,6 % din 2015 – anul Acordului de la Paris privind schimbările climatice – până în 2022;

– Din 2015, cele mai mari creșteri ale emisiilor globale (aproape jumătate din creșteri) au provenit din producția de energie electrică și alte utilizări de energie din China, producția de energie electrică din India și producția de petrol și gaze din SUA;

– Emisiile de metan au crescut cu 1,8% în 2022, 39% din această creștere fiind realizată în China;

– S-au redus emisiile provenite din defrișări și degradare, în special în Indonezia și Bazinul Congo.

Baza de date realizată de Climate TRACE este deja folosită de companiile interesate în reducerea poluării, printre care se numără Boeing și Tesla. (Climate TRACE)

Scroll to Top