Producția de energie regenerabilă a crescut cu 50%


,

Anul trecut, capacitatea globală de producere a energiei regenerabile a crescut cu 50%, pe fondul progreselor importante făcute de China în acest domeniu.

Evoluția de anul trecut oferă încredere în atingerea obiectivului de triplare a capacității globale de producere a energiei regenerabile până în 2030.

Aproape 200 de țări au fost de acord cu acest obiectiv, care are în vedere atingerea unei capacități de 11.000 de gigawați și dublarea ratei medii anuale de îmbunătățire a eficienței energetice la 4% până în 2030.

Faptul că, anul trecut, s-a ajuns la o capacitate de aproape 510GW reprezintă cea mai rapidă rată de creștere din ultimele două decenii.

S-a calculat că, în condițiile actuale, capacitatea va ajunge la 7.300GW până în 2028. 

Creșterea a fost la niveluri record în Europa, Statele Unite și Brazilia, dar principalul motor a rămas China, care a instalat la fel de multe panouri fotovoltaice ca restul lumii la un loc.

Pe de altă parte, progresul este încă departe de a fi suficient pentru a atinge obiectivul convenit de ONU, de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius. (FT)

Scroll to Top