Uniunea Europeană va impune limitele mai stricte privind poluarea aerului


,

Membrii Uniunii Europene au fost de acord cu limite mai stricte pentru particulele toxice și gazele periculoase care poluează aerul.

Noile norme reduc limitele anuale pentru particulele fine cunoscute sub numele de PM2,5 – care fac ravagii asupra întregului corp, deoarece sunt suficient de mici pentru a aluneca în sânge – de la 25 μg / m³ la 10 μg / m³ și pentru dioxidul de azot, un gaz care dăunează plămânilor, de la 40 μg / m³ la 20 μg / m³.

„Poluarea aerului este în continuare principala problemă de sănătate a mediului în UE. Vestea bună este că politica privind aerul curat funcționează, iar calitatea aerului nostru se îmbunătățește” a declarat Comisarul pentru mediu, Virginijus Sinkevičius.

Chiar și așa, noile norme permit o poluare de două ori mai mare decât nivelurile orientative stabilite de Organizația Mondială a Sănătății.

În plus, legea, care trebuie adoptată oficial înainte de a intra în vigoare, include „portițe de scăpare” ce permit statelor membre să întârzie îndeplinirea obiectivelor cu până la un deceniu după 2030. (The Guardian)

Scroll to Top