Uzinele chimice din Statele Unite, obligate să reducă poluarea


, ,

Un nou regulament semnat recent de administrația de la Casa Albă obligă uzinele chimice să reducă poluanții toxici pe care îi eliberează în aer.

Măsura, ce are în vedere scăderea riscului de îmbolnăvire cu cancer pentru persoanele care locuiesc în apropiere, vizează mai bine de 200 de întreprinderi chimice.

Este pentru prima oară în aproape două decenii când guvernul Statelor Unite a crescut limitele privind poluarea de la uzinele chimice.

Noua regulă vizează în mod special oxidul de etilenă, care este utilizat pentru sterilizarea dispozitivelor medicale, și cloroprenul, utilizat pentru fabricarea cauciucului pentru încălțăminte.

Agenția pentru Protecția Mediului a clasificat cele două substanțe chimice ca fiind probabil cancerigene. Acestea reprezintă o preocupare majoră într-o regiune din Louisiana unde există atât de multe instalații petrochimice și rafinării încât este cunoscută sub numele de Aleea Cancerului.

De altfel, majoritatea facilităților care vor fi afectate de noua regulă se situează în Texas, Louisiana și de-a lungul coastei Golfului, în Valea Râului Ohio și Virginia de Vest. Comunitățile din apropierea acestora sunt adesea dominate de oameni de culoare sau latino și au rate ridicate de cancer, probleme respiratorii și decese premature. (NY Times)

Scroll to Top