Cercetătorii italieni au recreat habitatul fluturilor într-o seră din Alpi


,

Proiectul Butterfly Forest din Trento a fost creat special cu scopul de a reproduce mediul propice pentru fluturi, care suferă de un declin al populației la nivel global.

Prin acest proiect, cercetătorii italieni au reușit să creeze un habitat umed, asemenea celui din pădurea tropicală tanzaniană, într-o seră din zona Munților Alpi.

În interiorul serei, pupa fluturilor crește în insecte adulte, în timp ce fluturii de diferite specii și culori – unii mai mari decât mâna unei persoane – zboară liber.

Oamenii de știință folosesc, de mult timp, fluturii ca indicatori ai biodiversității. Asta datorită rolurilor multiple ale acestora în ecosistem. Fluturii sunt, de asemenea, folosiți și pentru a studia impactul pierderii habitatelor și al altor amenințări de mediu.

Însă, există temeri că eșecul de a proteja insectele de efectele defrișărilor și schimbărilor climatice va reduce drastic capacitatea planetei de a avea un viitor durabil.

Butterfly Forest mai găzduiește specii de plante endemice din regiune, precum și păsări, reptile, amfibieni, pești și nevertebrate din diferite părți ale lumii, toate în interiorul a 600 de metri pătrați de pădure cu stânci, pante și o cascadă. (ABC News)

Scroll to Top