Iana, fetița de 12 Ani care și-a pierdut picioarele în atacul se la Kramatorsk, a alergat 5 km la maratonul de la Boston


, , ,

Iana Stepanenko, 12 ani, care și-a pierdut ambele picioare în atacul rusesc cu rachete de la Kramatorsk, a a parcurs, pe 13 aprilie, distanța de 5 kilometri pe proteze în cadrul Maratonului de la Boston, transmite Centrul de Reabilitare Unbroken Ukraine.

Fetița s-a alăturat competiției cu un scop caritabil: să strângă fonduri pentru o proteză sportivă pentru soldatul grav rănit Oleksandr Riasnî, care și-a pierdut un membru în luptele cu rușii: „Vreau să poată alerga și el ca mine!”.

Pe 8 aprilie 2022, 61 de oameni au fost uciși și peste 120 au fost răniți, după atacul rusesc cu rachete din gara de la Kramatorsk, unde multe persoane așteptau să fie evacuate.

Iana, grav rănită, a fost tratată în Ucraina, apoi a mers la San Diego, California, pentru tratament și protezare. Ea a rămas acolo împreună cu familia ei timp de nouă luni. În familia Stepanenko, doar fratele geamăn al Ianei a scăpat teafăr. Mama lor și-a pierdut și ea un picior. (Libertatea)

Scroll to Top