Statul California interzice erbicidele care dăunează albinelor


,

Guvernatorul statului american Gavin Newsom a semnat o lege prin care este interzisă folosirea pesticidelor neonicotinoide de gazon și grădină, cunoscute pentru efectele negative pe care le au asupra albinelor.

Conform legii, pesticidele în cauză vor fi interzise începând din 2025 și vor fi disponibile numai pentru profesioniștii instruiți în domeniul agricol.

Legea mai instruiește Departamentul de Reglementare a Pesticidelor să analizeze daunele produse mediului de neonice și să prezinte un plan pentru a inversa aceste efecte.

Neonic este cel mai utilizat insecticid din lume și pune în pericol viața albinelor și a insectelor. Conform Centrului pentru Siguranța Alimentară,  fiecare “neonic” are potențialul de a afecta negativ de la două treimi la peste trei sferturi din speciile pe cale de dispariție din America.

În plus, aceste erbicide sunt foarte greu de îndepărtat, deoarece pot persista în sol timp de mulți ani, afectând și generațiile următoare.

Un raport realizat de Organizația Națiunilor Unite arată că poluarea solului (prin activități agricole, deșeuri industriale și utilizarea excesivă a substanțelor chimice) afectează 40% din populația globală. (UpWorthy)

Scroll to Top