Turla Catedralei Notre-Dame, distrusă în incendiul din 2019, va fi finalizată înainte de Crăciun


,

Distrusă în timpul incendiului de la catedrală din aprilie 2019, turla Notre-Dame de Paris ar trebui să fie gata înainte de sfârșitul anului 2023. Această reconstrucție este punctul culminant al unui lung șantier.

„Silueta familiară” a turlei Notre-Dame, devastată de un incendiu în 2019, va fi vizibilă pe cerul Parisului „înainte de Crăciun”, conform instituției publice însărcinate cu supravegherea proiectului de reconstrucție a acesteia. „Șantierul avansează bine, iar structura sau cadrul din stejar masiv al turlei va fi finalizat în decembrie. Silueta sa familiară ar trebui să culmineze din nou la 96 m de la sol înainte de Crăciun”, a precizat aceeași sursă.

Turla, identică cu cea anterioară, proiectată de arhitectul Viollet-le-Duc din secolul al XIX-lea și care s-a prăbușit în incendiul din 15 aprilie 2019, va rămâne însă înconjurată de schelele care au fost folosite pentru ridicarea acestei structuri. Aceasta „va fi folosită pentru instalarea capacului său și a ornamentelor sale de plumb în 2024”, a adăugat instituția. În același timp, „montarea armăturilor naosului și corului catedralei, care s-au prăbușit de asemenea în incendiu, va fi finalizată la începutul anului 2024, dată la care va putea începe și instalarea învelitorii lor”.

Redeschiderea catedralei este în continuare prevăzută pentru 8 decembrie 2024, după Jocurile Olimpice de la Paris din vară, după cum a confirmat Emmanuel Macron. (G4Media)

Scroll to Top