O nouă pastă de dinți poate preveni reacțiile severe la adulții cu alergii la arahide


,

Un studiu clinic în stadiu incipient a testat dacă 32 de adulți cu alergii la arahide și-ar putea spăla dinții în siguranță cu o nouă pasta de dinți, care conține urme de proteine de arahide.

Se speră că, astfel, introducerea unor cantități mici de arahide în organism în timp va ajuta sistemul imunitar să se obișnuiască cu alergenul și să reducă reacțiile severe.

Când oamenii se spală pe dinți cu noua pastă (care nu are deocamdată o denumire comercială), proteina de arahide este absorbită în gură. 

De-a lungul timpului, celulele imune din gură ar trebui să devină desensibilizate la alergen, iar reacțiile oamenilor la arahide să fie mai puțin severe.

Participanții la studiu au folosit pasta de dinți o dată pe zi timp de aproximativ 11 luni și, la finalul studiului, niciunul nu a prezentat reacții severe sau anafilaxie (răspuns alergic caracterizat prin dificultăți de respirație, umflături în gât, piele palidă, buze albastre, leșin sau amețeli).

54% dintre participanții care au folosit pasta de dinți au prezentat mâncărime ușoară în gură și în jurul buzelor, dar nimeni nu a renunțat la participare din cauza efectelor secundare. (NBC News)

Scroll to Top