Inima artificială care poate “bate” 100 de ani, dezvoltată de studenții din Iași, a adus României marele premiu la o competiție în SUA


,

Performanță istorică pentru România în SUA. Mai mulți studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași au câștigat Marele Premiu pentru cea mai longevivă inimă artificială din lume. Românii s-au duelat cu alte 7 echipe din lume la HeartHackathon, un concurs de profil organizat în Texas.

Invenția studenților din Iași este o inimă artificială din titan, care poate rezista 100 de ani și care funcționează cu baterii. “Am reușit să inspirăm comunitatea științifică și să înspăimântăm companiile cu inima noastră artificială, realizată într-o țară despre care cei mai mulți nu știu nimic”, a transmis, pe rețelele sociale, dr. Alexandru Pleșoianu, coordonatorul proiectului.

Competiția HeartHackathon 2023 a avut loc la finalul lunii octombrie în Dallas, Texas. Cu proiectul dezvoltat la Iași, echipa României a reușit să obțină prin Marele Premiu pentru cea mai longevivă inimă artificială din lume. (Digi24)

Sursa foto: Alexandru Plesoianu

Scroll to Top