O medalie de aur, patru de argint și una de bronz pentru elevii români la Balcaniada de Matematică pentru seniori 2024


,

Elevii olimpici români au obținut o medalie de aur, patru de argint și una de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică (BMO) pentru Seniori 2024, desfășurată în Bulgaria.

Elevul medaliat cu aur, Vlad Titus Spătaru, a obținut locul I cu punctajul maxim, fiind singurul elev din țările cu statut oficial la balcaniadă cu această performanță.

Din cei 6 elevi, doar unul este de la o școală de stat. Ceilalți 5 elevi provin de la aceeași școală privată din București. România s-ar plasa în primele 3 din 22 de state participante în total, după cum estimează profesorul Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (FMI-UB), lider de echipă. Clasamentul încă nu a fost publicat de organizatori, potrivit lui Gherghe.

„Echipa este în continuă schimbare, se schimbă generațiile. Trei copii care au fost anul trecut și acum doi ani la olimpiadă nu mai sunt în echipă. Sunt la Harvard, Princeton, Cambridge. Cel puțin alți doi copii sunt la prima participare a lor la seniori – cei care au luat bronzul și un argint”, a spus Gherghe. (Edupedu)

Scroll to Top