Participarea taților la creșterea copiilor încă din copilăria timpurie scade riscul ca aceștia să sufere de probleme psihice la pubertate. În România a intrat în vigoare legea care dă tatălui două luni de concediu parental


,

Un studiu recent realizat de Centrul National pentru Sanatatea si Dezvoltarea Copilului din Japonia arata ca participarea tatilor inca de cand copiii lor sunt mici are un efect pozitiv asupra educatiei copiilor, reducand la adolescenta riscul de probleme psihice si ducand la o viata mai echilibrata.

Studiul a fost realizat pe familii cu 18.510 copii nascuti in 2001 care au fost urmarite pe durata a 15 ani. Cercetatorii au analizat relatia dintre gradul de implicare a tatilor in primii ani de viata ai copiilor, inclusiv in schimbarea scutecelor si in imbaiere, si problemele de sanatate mintala ale copiilor la varsta de 16 ani.

Studiul a aratat ca, in comparatie cu familiile la care tatii au avut cea mai mica participare, in cadrul familiilor in care tatii au fost implicati constant problemele de sanatate mintala in timpul adolescentei au fost cu 7% mai mici .

In Romania tocmai au intrat in vigoare noi prevederi pentru concediul paternal. Legea spune ca tatal are dreptul, prin cerere, la doua luni de concediu paternal. (Urban)

Scroll to Top