România a devenit primul partener comercial al Republicii Moldova


,

România a devenit primul partener comercial al Republicii Moldova, devansând cu mult Federația Rusă și alte state partenere ale Republicii Moldova, dar și primul investitor “străin” cu peste 400 de milioane de euro, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

Acesta a afirmat că România a investit peste 400 de milioane de euro în Republica Moldova, în timp ce în țara noastră investițiile moldovenești au depășit 80 de milioane de euro.

“România este și “primul investitor” străin în Republica Moldova. Peste 400 de milioane de euro, companiile, investitori privați din România au investit în Republica Moldova, dar acest lucru se întâmplă și invers din Republica Moldova în România. Până în prezent, investitorii din Republica Moldova au investit, conform datelor oficiale, peste 80 de milioane de euro. Dacă avem în vedere faptul că mulți cetățeni din Republica Moldova își înregistrează firmele și activitățile lor aici, în România, în baza pașaportului românesc, putem spune că această sumă este mult mai mare”, a spus ambasadorul. (Profit.ro)

Scroll to Top